نوزاد

  • ۰
  • ۰

درباره کولیک (قولنج) شیرخوارچه میدانید؟

 

کولیک نوزاد و درمان آن

 

مکانیسم کولیک یابیقراری شبانه نوزادان بطورکامل شناخته شده نمی باشد،بااین وجوداحتماًل داده می‌شود که بیقراری شیرخوار ناشی ازناتوانی درهضم موادغذایی و ایجادنفخ در شکم باشد.کولیک معمولاً ازهفته دوم یاسوم بعد از تولدشروع می شودو2الی3ماه طول می کشد.معمولاً نوزاد درطول روز خوب است وعلائم درساعات خاصی ازعصروشب شروع می ­شود.علائم به صورت ناله،زور زدن، جمع کرده پاها در شکم و درنهایت گریه می ­باشد. نوزاد با بغل کردن و تکان دادن بهتر می ­شود و با قرار گرفتن روی تخت خود مجدداً علائم را شروع می ­کند. کولیک شیرخوارگی یک پروسه طبیعی در این دوره می ­باشد و اطمینان از بهبود شیرخوار ، خود بخشی از درمان شیرخوار می ­باشد.

 

کولیک شیر خوارگی و درمان آن

توصیه­ های زیر در درمان کمک کننده می ­باشد :

بغل کردن و تکان دادن نوزاد.

استفاده از گهواره.

دستمال گرم روی شکم.

ماساژ شکم

ماشین سواری

 

کولیک نوزاد یا قولنج نوزاد

 

در گذشته رژیم‌های سخت برای مادر جهت کنترول کولیک توصیه میشد که هم اکنون مورد قبول نمی ­باشد. تنهادرصورتی که بامصرف غذایی خاص در مادر،بیقراری تشدید شود، بهتر است مادر در این دوره از مصرف آن غذا اجتناب کند.

 

دارو درمانی کولیک نوزاد

 

دارو درمانی :

بهتر است درحد امکان از مصرف دارو در نوزاد اجتناب کرد. در مواردی که نوزاد با اقداماتی که پیش تر ذکر شد بهتر نشد، می­توان از داروهای زیر جهت تسکین درد استفاده کرد. باز هم تاکید می شود که کولیک شیرخواری یک پروسه طبیعی می باشدکه علائم تنها با گذشت زمان برطرف خواهدشد.

 

دل درد کودک و دارو درمانی آن

گریپ میکچر (پس از یک ماهگی)

قطره‌های ضد نفخ (دایمتین، کولیک پد، کولیک از و...)

داروهای پروبیوتیک (پدیلاکت، بیوگایا،...)

قابل ذکر است که یکسری از بیماری ­ها از جمله؛ ریفلاکس معده به مری و آلرژی به لبنیات  می ­تواند علائم بیقراری در شیرخوار ایجاد کند که گاهی افتراق آن از کولیک شیرخوارگی مشکل می باشد.

 

ماساژ درمانی برای کولیک نوزاد

 

کولیک شیرخوارگی غالباً در هنگام عصر یا شب شروع می شود و بابغل کردن، شیرخوار آرام می شود، ولی در موارد ریفلاکس یا آلرژی به لبنیات بیقراری معمولاً شدیدتراست ومی ­توانددر تمام ساعات شبانه روز اتفاق بیفتاد. در موارد ریفلاکس معده به مری در هنگام بیقراری نوزاد سر و پاها را به عقب می­‌کشد. در هنگام شیر خوردن ممکن است بیقراری داشته باشد و سر را به طرفین حرکت دهد یا به سینه مادر بکوبد. معمولاً شیرخوار بعلت ترش کردن­ های زیادوسوزش سردل،طولانی مدت زیر سینه می­ماند (شیرخوردن طولانی موجب کاهش اسیدیتی مری و کم کردن سوزش سردل می ­شود).

 

ترش کردن نوزاد وگریه مداوم

 

حالات شبیه آدامس جوییدن در اثر برگشت شیر و ترشحات معده به داخل دهان در این موارد دیده می شود که بعلت اسیدی بودن مایع می­تواند همراه بااخم یابیقراری شیرخوار باشد.استفراغ ­های مکرر می­‌تواند از دیگرنشانه­ های ریفلاکس معده به مری باشد.

 

برگشت محتویات معده یا ترش کردن نوزاد

 

در موارد آلرژی به لبنیات معمولاً علائم دیگر آلرژی مثل بثورات پوستی و قرمزی اطراف مقعد دیده می شود.

 

منبع 

  • ۰۰/۰۴/۱۷
  • Amir Hossein Adelpour

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی